Auto Saksasta

Perustietoa auton hakemiseen Saksasta

Autoverolaskuri

Autoverolaskuri on työkalu, jolla voi laskea autoveron tai ajoneuvoveron hankkiessa autoa kotimaassa tai tuodessa autoa ulkomailta. Tiedot, jotka ovat listattu tällä sivulla ovat suuntaa-antavia, sillä lopullisen päätöksen tekee aina tapauskohtaisesti Suomen Tulli. Kotimaisen auton hankinnassa autoverolaskurin tarjoaa Trafi eli Liikenteen Turvallisuusvirasto.

Autoverolaskuri on silti tärkeä apuväline, koska Saksasta, Ruotsista tai Virosta hankittavat autot ovat käytännössä halvempia kuin vastaavat autot kotimaassa. Pelkästään tuontiauton kilpailukykyiseen hintaan luottaminen ei ole kaikenkattava summa. Hankintahinta on vain yksi autoverotuksessa vaikuttavista asioista tuontiauton kohdalla.

Seuraavat asiat vaikuttavat autoveron muodostumiseen tuontiauton osalta:

1. Auton hankintahinta EU-maassa euroissa
Tämä on autoveroon vaikuttavista asioista helpoin, eli auton hankintahinta, jonka todistamiseen tarvitsee kauppakirjan tai vastaavan.

2. Vastaavan auton pyyntihinta Suomessa, josta vähennetään kotimainen ajoneuvovero (30%)
Tässä käytetään keskiarvohintaa, jonka tulli laskee. Tietoa löydät suoraan Tullin autoverolaskurista. Tullin Mahti-järjestelmässä käytettyjen autojen hintatiedot sisältävät verot kun taas uusien autojen hintatiedot ovat verottomia hintoja.

3. Automallinkohtainen veroprosentti
Eri automallien välillä veroprosentti saattaa vaihdella.

4. Kyseisen automallin co2 päästöt, eli hiilidioksidipäästöt
Tämä lasketaan grammoina per kilometri eli: g/km.

5. Vaihtoauton ikä, ajokilometrit, käytettävä polttoaine sekä varustetaso
Vaikein näistä mitata on varustetaso, jotka ja joiden perustelut eivät selviä Tullin julkaisemista päätöksistä. Veromäärän laskentaan käytetylle autolle on Tullilla myös oma työkalu, jolla voi auton tiedoilla hakea veromäärää.

Linkkejä tuontiauton hakuun tästä aiheesta:

Ottoauto.de (saksalaisia tuontiautoja tarjoava yritys, jonka järjestelmässä noin tuhat verotuspäätöstä autoverolaskuriin)